Roos wint Inzeller Wintertriathlon

Februari 2012

 

Er lag een prachtig sprookjesachtig parcours, dat ik de dagen voor de wedstrijd al goed had verkent. Het was wel berekoud, en ik was meest van de tijd bezig met wat ik wel en niet allemaal aan zou gaan doen in de wedstrijd. Het lopen ging goed, wel zwaar parcours zo door de sneeuw maar ik had een tactiek om hard te starten om op die manier een voorsprongetje te maken op mijn tegenstandsters (gelukt!). De wissel ging langzaam, en uiteindelijk de schoenhoesjes maar laten zitten..het kostte mij te veel tijd. Hup op de fiets en eten en drinken! Het eerste gelletje was ijs geworden, maar gelukkig had ik nog een reserve in het fietsjack zitten welke nog soort van vloeibaar was. Een duitser ingehaald op de fiets, fijn dat had ik wel even nodig! Totdat bleek dat hij achter mij aan het stayeren was! Foei foei gebaarde ik met mijn wijsvinger en het leek of hij dit goed had begrepen. In het bos kwam ik af en toe een bevroren ntb-jurylid tegen. Die grote blauw, rood witte jas viel mooi op in het besneeuwde landschap! Halverwege bleek dat iedereen plots linksaf moest, dat wist ik niet en jahoor: dikke berg sneeuw! Verplicht van de fiets af en een paar honderd meter met de fiets over steile helling in het bos rennen (met dik pak sneeuw). Ik zat te balen, want dit was niet zoals het op het parcourskaartje stond aangegeven! Vervolgens bleek tijdens de tweede ronde fietsen dat mijn bidon nu ook een en al ijs was geworden, en toen mijn handen ook! daardoor kreeg ik de veters van mijn schaatsen met moeite gestrikt, alles deed pijn. Maar dat schaatsen was machtig! Wat een mooie hal! wat een prachtig ijs, om verliefd op te worden! Peter riep ‘aanpikken, aanpikken Roooss’ …en ik kon nog een heel aantal rondes met Martin Veenhuizen en Kevin Lek kop over kop schaatsen. Plots voelde ik mijn handen weer, de ijshal was warm vergeleken met de temperatuur buiten. De Inzeller wintertriathlon is fantastisch, het heeft mij een hoop leerpunten opgeleverd, de temperatuur van -12 graden maakte het zwaar maar meer dan de moeite waard!

 

IJskoude wedstrijd, maar toch als snelste dame over de finish! Met deze overwinning is de leidende positie in de Carvalho Custom Winter Series van de NTB verstevigd.

Dit vind je misschien ook leuk...