Zon, zee en strand

Vlissingen, 16 juni 2012

 

(1-40-10km, swim-bike-run)

 

Harde wind, hoge golven, en de zon laat zich geregeld zien. Triatlon Zeeland belooft fantastisch te worden! Vooral het zwemmen in zee wordt een mooie uitdaging. De zee in Vlissingen aan de boulevard zag er woest uit. We waren wat aan de late kant, en sommige triatleten onderweg naar het parc fermé begonnen al een beetje zenuwachtig te worden. Een stressy meisje vroeg me bij het inhalen hoe ik zo relaxed kon zijn.

 

We stonden (net op tijd) met zo’n 150 man op het strand aan het water. Véronique vooraan, ik ergens in de achterlinie. Prachtig die zee. Ik had nog niet eerder gezwommen in open zee, was een beetje bang om zeewater binnen te krijgen bij het happen naar adem, maar had er echt zin in. Bij het startschot renden we het water in en voorbij de boei zwommen we 1km parallel aan de kust naar de wissel toe. De temperatuur van het water was 15.9°C. Met een wetsuit aan was dat perfect, veel beter dan de 30°C van zwembad Heer.

 

Qua zwemmen zat ik in de middenmoot en was daarmee zeer tevreden. De wissel ging prima. Het fietsonderdeel is begonnen. 40km fietsen door de duinen, over polderweggetjes en langs kustdorpjes. Omdat ik mijn eigen fiets nog aan het upgraden was en bepaalde onderdelen nog niet thuisgestuurd had gekregen, reed ik deze wedstrijd op een oude fiets van Maarten. Het ging lekker, ik voelde me krachtig. Het trainen voor de marathon in Berlijn heeft mijn conditie omhoog gekrikt. Ik was bezig met een inhaalrace. Primaire doel was om Véronique voorbij te gaan op de fiets, die natuurlijk op het zwemmen minuten had gewonnen op mij. Op zo’n 7km begon er bij mijn fiets iets ritmisch te sissen. Lekke band!

 

Véronique heeft een verdienstelijk race neergezet; een nette fietstijd (een kleine 34km per uur) en tijdens het fietsen de koppositie behaald. Tijdens het lopen heeft ze 2 dames voor moeten laten gaan, maar 3e overall over de finish gekomen. Zie voor leuke beelden van Véronique, maar ook om een algemene indruk te krijgen van de race, het filmpje hier beneden! Slotsom wat mij betreft: dit is zeker qua entourage één van de mooiste triatlons van Nederland. Een aanrader voor volgend jaar!

 

Dit vind je misschien ook leuk...