Halve Triathlon van Stein

Stein, 24 juni 2012

 

Pre-race day, even nog 15minuutjes open water zwemmen met de mannen in het grindgat, om vervolgens in het zonnetje te genieten van een Coffeelovers Cappuccino. We wisten alle vier dat het niet bepaald zonnig zou gaan worden in Stein. Maar de volgende ochtend, na een slechte nacht slapen omdat je toch al uitgerust bent, leek het op het eerste gezicht mee te vallen.

 

En daar lig je dan. Voor je het weet spartel je in het water, tussen 400 andere idioten, waarvan de helft waarschijnlijk net als jij de warmte van urine ervaart. Uiteraard liggen we veel te ver vooraan met de FM-mannen, maar dit was nodig dachten we, vanwege het smalle parcours bij de eerste boei.

 

Het zwemmen voelt bij mij toch altijd een beetje als overleven, hard werken voor een beetje vooruitgang. De laatste 200m zie ik een herkenbare gedaante naast me, Peter! Samen klommen we uit het water en rende we duizelig het Parc Fermée in, waar we de eerste pannenkoeken al inhaalde. Ik wisselde ietsje sneller dan Peter en begon zo hard mogelijk te fietsen. Geen idee van positie, maar ik haalde genoeg mensen in. Ook Luuk Siemes kwam ik de eerste ronde voorbij, die achteraf toch netjes gefietst bleek te hebben en on(FM)menselijk rap gezwommen had in het groepje van Wijnalda. Na een tijdje besef je pas dat het regent. In de afdaling van de schieversberg, besef je DMstyle de bocht door het tunneltje met een slippend wiel en pakte met mijn schouder een stukje muur mee. Achteraf hoor je pas dat de prof dames uit zijn gestapt, en dat er bizar veel valpartijen geweest zijn, maar tijdens de race ben je hier totaal niet mee bezig. De derde ronde werd het weer wel heftiger en was het soms moeilijk sturen door de wind. Survival of the Fittest, so keep going! Na het fietsen wist ik dat ik 7de lag, en dat Peter zo’n 3 minuten achter me lag. Uiteraard wilde ik niet gepakt worden door hem, en aangezien Peter een soort van antiloop is, leek het mij reden genoeg om als een dolle te beginnen met lopen. Tijdens het lopen hoorde ik Ruud de Haan omroepen dat ook Maarten van de fiets was als 9de samen met Peter. Mooi! Drie FM’ers in de top 10.

 

Tijdens rondje 2 werd mij duidelijk dat ik aan het inlopen was op nummer 6, Dirk Wijnalda. Luc v. Es en Edo vd Meer waren me goed aan het pushen om hem nog te pakken. Ik zag hem dichterbij komen, maar helaas 12s te kort uiteindelijk. Wel zeer tevreden met een derde looptijd. Na me finishte Peter, die het helaas zonder ‘babyvet’ moet doen, en zichzelf moest gaan opwarmen in de EHBO tent. Maarten werd meerdere keren omgeroepen als de bekende twitteraar, en vanwege zijn belachelijke Hawaii-pet. Luuk Siemes heeft Maarten nog gepakt met lopen en werd knap 14de. De achillespees van Maarten was weer gaan branden, dus het lopen was hels geworden in zijn laatste ronde. Wouter Jacobs had een strakke wedstrijd gedraaid op zijn debuut op de halve afstand, mooie voorbereiding op de hele van Keulen.

 

Het was een geweldige triathlon, met extreme omstandigheden en goede prestaties van Ferro Mosae, waar we trots op mogen zijn.

 

Bart Candel

Dit vind je misschien ook leuk...