Trainingsweekend Remouchamps geslaagd!

Als ” nieuwste en jongste” lid van Ferro Mosae werd mij gevraagd of ik een stukje wilden schrijven over het trainingsweekend in Remouchamps. “Natuurlijk wil ik dat”.

Op vrijdag avond  kwamen we aan in Remouchamps, en hebben we gezellig met zijn alle van de kookkunsten van Heleen Zandstra en Anna Schlütter mogen genieten, onder het genot van de film “New Kids”. Je kunt jezelf dus wel voorstellen dat het een gezellige avond werd waar iedereen veel heeft gelachen en de nieuwe leden: Christel en ik, de “oud” leden konden leren kennen!

Echter hoe gezellig de avond ook was, er werd door iedereen weer op tijd het bed opgezocht om de volgende ochtend een duurloopje te doen. Waarbij de groep werd opgesplitst in twee groepen. Een groep die om acht uur vertrok en een groep die om half negen vertrok! Hierna werd er weer gezellig met zijn allen ontbeten, om vervolgens om twaalf uur weer fit en vol met energie op de fiets te springen. Ook bij deze activiteit kon je zelf kiezen wat je graag wilden doen. Bijvoorbeeld wielrennen of mountainbiken. Binnen deze twee categorieën kon je nog kiezen of je heel erg lang wilden fietsen of net wat korter. Zelf ben ik gaan mountainbiken. Ondanks ik dit nog nooit had gedaan merkte ik dat het vrij snel vooruit ging doordat ik goede tips had gekregen van ervaren fietsers. Die er genoeg zijn binnen FM! Uiteindelijk nadat iedereen een leuke tocht op zijn of haar niveau gemaakt had, was iedereen weer terug in het luxe huisje. Ofwel lekker op de bank voor de openhaard of nog eventjes lekker wat eten in de eetkamer. Ik heb mijn ogen uit gekeken hoeveel sommige triatleten kunnen eten! Wat natuurlijk ook logisch is na zo veel inspanning geleverd te hebben. Gelukkig had het bestuur voor meer dan genoeg lekkers en bovendien gezond eten en drinken gezorgd! Na het diner zijn we gezamenlijk vertrokken naar het zwembad in Spa, om hier vervolgens lekker onze spieren los te maken tijdens het zwemmen. Hier kon je op je eigen niveau baantjes trekken, met als voorbeeld de training, die deze keer gemaakt was door hardlooptrainer Luc van Es. In de avond zat iedereen weer fris op de bank in het huisje, en werd er nog flink wat gelachen en gekletst. Uiteraard weer met wat lekkers erbij. Want van zwemmen krijg je honger!

De volgende dag vond er weer een duurloopje plaats, althans als je hier nog de energie en behoefte voor had. Want na het ontbijt werd de fiets weer gepakt, en werden de benen nog even flink getraind! Wat overigens geen straf was met dit prachtige fietsweer! Na te hebben genoten van het mountainbiken vonden Kim van Wijck en ik het een goed idee om nog eventjes te ontspannen in de sauna, want zelfs een sauna was beschikbaar in het huisje! Toen iedereen terug was van het fietsen werd er nog wat gegeten, en natuurlijk bijgepraat over het ontzettend gezellige weekend. Vervolgens heeft iedereen alles ingepakt en zich klaar gemaakt om te vertrekken. Je kon nu zelf een beslissing maken of je nog graag wilden zwemmen, of, gezien de tijd naar huis wilden.

Al met al was het dus een super gezellig weekend waarbij ik als nieuw lid kan zeggen dat ik iedereen goed heb leren kennen! En van mening ben dat FM een super sportieve maar zeker ook een super gezellige vereniging is!

Het was een TOP weekend!

 

Noortje

Dit vind je misschien ook leuk...