FM Prestaties en tegenslag

NK/EK Duathlon in Horst, DIS-familieloop in Sittard en Dwars door de Westhoek.
Het was een mooi zonnig sportweekend, waarin menig FM-lid weer succesvol deelnam aan een aantal wedstrijden. Zie hieronder een kort verslag van wat er zoal gebeurde en een iets uitgebreidere sfeerimpressie van de DIS-loop.

Allereerst natuurlijk Bart Candel en Peter Res, die meededen in de Nederlandse eliteselectie aan het NK/EK Powerman in Horst. Door onder andere een heel goed fietsonderdeel ging Bart er in een sterk deelnemersveld met de derde plaats op het NK vandoor en een 16e plaats op het EK. Peter Res werd 6de op het NK en 23e op het EK.
Zie het L1 wedstrijdverslag hier

Roos Hoogeboom had helaas een minder fortuinlijke dag. Ze maakte haar debuut als UCI-wielrenner bij Dwars door de Westhoek na een veelbelovend voorseizoen. Helaas maakte een ongelukkige val een voortijdig einde aan haar koers die in plaats van op een podium eindigde in het ziekenhuis. Hier bleek een gecompliceerde sleutelbeenfractuur. Wij wensen Roos veel sterkte met haar operatie komende donderdag en hopen dat ze snel weer op de fiets zit.

Tenslotte zochten een aantal FM-(bestuurs)leden de competitie iets dichter bij huis op een iets lager niveau op bij de DIS-familieloop in Sittard.Luc van Es en ondergetekende stonden aan de start van wat eigenlijk een route van 15km door de heuvelachtige omgeving rond Sittard moest worden. Luc ging hard van start en pakte meteen de kop, aangemoedigd door Rutger Wind die vroeg op de fiets was gestapt voor de nodige support. Luc bedacht na het eerste rondje door de binnenstad van Sittard dat 15km toch wel erg lang was en kon niet wachten om de heuvels in te duiken. Een rondje te weinig door het centrum resulteerde in een inkorting van de route van 1,25km; iets waar ik hem persoonlijk erg dankbaar voor was. Door in de eerste paar kilometer mee te willen blijven met de dames aan kop die toch wat hoog gegrepen bleken schreeuwden mijn benen om wat zuurstof en tikte mijn hartslag de 200bpm al aan na slechts 3km race; en dan is ook 13,75km best lang! Met slechts heel weinig vlakke meters was het een zware wedstrijd, die voor zowel Luc (2e) als voor mij (3e) op het podium eindigde. Toch leuk in mijn eigen geboorteplaats met veel bekenden op de markt in Sittard. Maar vooral was deze race een goede motivatie om weer lekker verder te trainen met de bevestiging op de goede weg te zitten voor mijn debuut op de Halve van Stein in juni. Ook Lars Lambriks stond aan de start in Sittard voor wat een rondje van 10km had moeten zijn. De organisatie was zo in de war door het ingekorte parcours van Luc, dat ze de 10km-lopers een rondje extra lieten lopen, waardoor zij uitkwamen op 11,25km. Lars had slechts 46min20sec nodig voor deze afstand en eindigde hiermee op een mooie 7e plaats.

Kortom, het was een sportweekend met mooie prestaties, en helaas ook een flinke tegenslag voor Roos.
We wensen haar namens FM het allerbeste.

Heleen Zandstra

Dit vind je misschien ook leuk...