Winst in Amsterdam tijdens 2e competitiewedstrijd

NK titel Olympic Distance én teamwinst voor Ferro Mosae Maastricht
Op zondag 5 juni werd in Amsterdam Nieuw-West gestreden voor het Nederlands Kampioenschap Triathlon op de OIympische afstand waarbij Danne Boterenbrood Nederlands Kampioene werd en Sarissa de Vries een bronzen medaille behaalde. De dagwinst voor de teams ging ook mee naar Maastricht en was voor Ferro Mosae.

Twee keer individuele podium plek
Zondag stond het team van Ferro Mosae Maastricht met Danne Boterenbrood, Sarissa de Vries, Heleen Zandstra en Sophie van der Most aan de start van de triathlon in Amsterdam Nieuw-West. De wedstrijd beloofde vooraf al een spektakel te worden met veel kanshebbers voor de titel. Na 1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen wist Danne Boterenbrood haar 4e nationale titel te pakken.
Sarissa de Vries werd knap derde en pakte hiermee haar 4e medaille op rij bij een nationaal kampioenschap.
Zowel Sarissa en Danne zijn in training voor de Ironman Maastricht-Limburg die op 31 juli plaatsvindt.

Dagwinst Ferro Mosae Maastricht
Naast twee individuele medailles wisten Danne en Sarissa ook samen met het team van Ferro Mosae te winnen. Door de 13e plaats, tevens een 3e plaats bij het NK OD onder de 23, van de 20-jarige Sophie van der Most werd het team nipt eerste voor het team van Hellas Utrecht, de kampioen van vorig jaar. Ferro Mosae heeft nu beide competitiewedstrijden weten te winnen, er volgen er nog drie. Op 16 juli is in Rotterdam de derde wedstrijd.

Dit vind je misschien ook leuk...