Trainingsweek in Girona

Met de eredivisiedames voorop, vertrok de FM-stoet eerder deze maand weer richting uitvalsbasis Girona. De traditionele trainingsweek leende zich weer voor de broodnodige lange duurritten op de fiets. Heleen Zandstra en Marloes Verholt doen verslag.

Op de avond voordat Maastricht weer traditiegetrouw een aantal dagen overgenomen zou worden door hordes vrolijk uitgedoste en dronken feestvierders, was het weer tijd om onze tassen in te pakken en ons klaar te maken voor een mooi weekje trainen in Girona. Het voelt al bijna als traditie dat we met een groep FM’ers het carnavalsgeweld ontvluchten om een weekje naar de zon te gaan in een periode dat het in Nederland qua temperatuur meestal nog niet zo aangenaam is om lang op de fiets te zitten.

Eenmaal aangekomen werd uiteraard een shitlading voedsel ingeslagen die voor hongerige fietsers uiteindelijk net groot genoeg bleek voor twee hele dagen. Omdat de fietsen nog niet gearriveerd waren, hebben we ons maar vermaakt in het zwembad met ons nieuwe speelgoed: de onderwatercamera! Toen Heleen uiteindelijk doorhad hoe de videostand werkte, hebben we nog interessante beelden kunnen schieten.

’s Avonds arriveerden eindelijk de fietsen en de volgende dag bleek dat de weergoden ons goed gezind waren; de echte die-hards onder ons vertrokken dan ook al in korte broek. Waar de een als doel had onze vrienden van DM te overtreffen in het aantal afgelegde kilometers en hoogtemeters maakte de ander zich vooral druk om andere belangrijke levensvragen. “Wanneer is de volgende koffiestop?”, “wat eten we vanavond?” en “wie wil mij in godsnaam vandaag naar huis duwen?” passeerden de revue. Deze grote vraagstukken vormden de rode draad van de week, aangevuld met de humor van Timon en Pumbaa in The Lion King 3, vele D-vitamientjes door een overdaad aan zonneschijn, nog meer koffie en de immense stapel pannenkoeken die Marloes voor ons gebakken heeft terwijl wij moe van het fietsen apathisch naar een aflevering van BBC Planet Earth staarden, luisterend naar die heerlijk slaapverwekkende stem van David Attenborough
.
Waar we vorig jaar nogal eens moeite hadden om een leuke route te vinden zonder alleen maar over de snelweg te rijden, was dat dit jaar geen enkel probleem. Billy en Maarten kennen de omgeving imiddels als semi-Spanjaarden en hebben zelfs meerdere manieren ontdekt om Girona te verlaten zónder over een snelweg of tolweg te hoeven rijden. Een openbaring, waarbij ik met Tom nog even herinneringen ophaalde aan vorig jaar toen we doodsangsten uit hebben gestaan nadat we op een smalle bergsnelweg met tunnels terecht kwamen. Dit jaar dus gelukkig alleen maar geweldig mooie routes, (deels) samen met Billy en Maarten die ons een hoop mooie weggetjes en klimmetjes hebben laten zien. Bedankt daarvoor!

Hoewel terug in Nederland de lijntjes op armen en benen al rap vervagen hebben we er dus al een mooie start op zitten van het (fiets)seizoen. Waar de eindconclusie voor de een is dat het na een goede winter wel goed zit met het duurvermogen maar dat het aan brute (klim)kracht nog behoorlijk ontbreekt, is het voor de ander eerder andersom. Al met al hebben we een mooie stap gemaakt en gaan we nu de puntjes op de i zetten om straks in de Eredivisie hard te kunnen knallen!

Klik hier voor een foto-impressie.

You may also like...