Geslaagde editie Ferro Mosae Zwemloop

Op woensdag 18 mei organiseerde Ferro Mosae de jaarlijkse zwemloop. Dit jaar voor het eerst in het binnenbad van het Geusseltbad.

IRONKIDS

‘s Middags waren er de IRONKIDS basisschool series die in samenwerking met Maastricht Sport werd georganiseerd. In het voortraject hadden veel van deze kinderen op school al deelgenomen aan de triathlon clinics gegeven door Ferro Mosae trainer Edo van der Meer.
Om 13:45u gaf wethouder André Willems het startschot en ging de eerste serie met 40 leerlingen van start. Daarna volgenden nog drie series met leerlingen. Er waren twee afstanden, afhankelijk van de klas waar de leerlingen in zaten, 100m zwemmen en 1000m lopen of 200m zwemmen en 2000m lopen.

Om 16:00u en 16:30u was er een open IRONKIDS serie met een aantal deelnemers van Triathlon Club Maastricht en een aantal Belgische deelnemers.
De lang afstand bij de jongens werd gewonnen door Jesse Cuijpers met vlak daarachter Thom Schijnen op plaats 2. Bij de meisjes won Cynthia Kugler.
Op de korte afstand bij de jongens won Jens Biesmans en bij de meisjes Emily Hilven.

Ferro Mosae Zwemloop

Ook dit jaar was er weer een korte afstand (250m zwemmen en 2500m lopen) en lange afstand (500m zwemmen en 5000m lopen).

Op de korte afstand was dit jaar bij de mannen Stefan le Sage de snelste in 16:02. Bij de meisjes was Kyra Kerkhoffs de winnares met 18:49.

Bij de duo’s werd er gewonnen door Simon van studentenverenigingen Tiburon die een koppel vormde met Jorn van studentenvereniging Uros.

De lange afstand beloofde vooraf weer een spannende strijd te worden en dat werd het ook. De winnaar van vorig jaar Edo van der Meer won na 24:04, Bart Candel werd 2e op 23 seconden en Sven Bams werd 3e met 24:58.

Bij de vrouwen ging FM’er Sophie van der Most met de winst naar huis met een tijd van 27:39. Tweede werd Jan Dahlem in 28:42 en daarachter Alix Thomson met een tijd van 31:00.

Uitslagen

IRONKIDS basisscholen series

IRONKIDS open serie

Ferro Mosae Zwemloop

You may also like...