Over Ferro Mosae

Ferro Mosae is dé Maastrichtse Studenten Triathlon Vereniging. FM heeft op dit moment ongeveer 50 leden die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor duursport. Naast een aantal internationale toppers die lid zijn van FM zoals Sarissa de Vries (2e Ironman Maastricht) en Bart Candel (winnaar Israman) zijn er ook genoeg beginners te vinden die nog geen fiets hebben of al blij zijn als ze de overkant van het zwembad halen. Voor iedereen die denkt dat triathlon een mannensport is, komt bedrogen uit: ongeveer de helft van de leden is vrouw. Daarnaast hebben we ook een flinke delegatie internationale studenten die lid zijn van FM. Kortom: een gemêleerd ledenbestand wat er voor zorgt dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

1982278_532932626819835_1366587758_n

Leden van FM krijgen iedere dinsdag zwemtraining van coach Edo van der Meer (oprichter van Edo Sports en zelf verdienstelijk triathleet) en op donderdag verzorgt Edo de hardlooptraining. De echte die-hards plakken daar dan nog een zwemtraining aan vast. Op zaterdagochtend worden het prachtige Limburgse heuvelland bedwongen op de fiets of wordt er een grotere ronde naar de voerstreek gemaakt (België).

Ook is er ruimte voor gezelligheid bij FM: na afloop van de dinsdag zwemtraining wordt er gerelaxt in het café Geusseltbad onder het genot van een (herstel)drankje, er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, in het najaar is er een trainingsweekend in Remouchamps, in het voorjaar staat er een weekje Girona op het programma en in de zomervakantie wordt er lekker getraind in de Franse Alpen.