Over Ferro Mosae

Ferro Mosae is dé Maastrichtse Studenten Triathlon Vereniging. FM heeft op dit moment ongeveer 70 leden (studenten en PhD studenten) die allemaal één ding gemeen hebben: een passie voor duursport. Naast een aantal internationale toppers die lid zijn van FM zoals Sarissa de Vries (2e Ironman Maastricht), Bart Candel (winnaar Israman) en Sophie van der Most (Nederlands Kampioen Duathlon) zijn er ook genoeg beginners te vinden die nog geen fiets hebben of blij zijn als ze de overkant van het zwembad halen.

Voor iedereen die denkt dat triathlon een mannensport is, komt bedrogen uit: ongeveer de helft van de leden is vrouw. Daarnaast hebben we ook een flinke delegatie internationale studenten die lid zijn van FM. Kortom: een gemêleerd ledenbestand wat er voor zorgt dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

Gedurende de week zijn er veel trainingsmogelijkheden en is er voor ieder wat wils in het zwembad, op de atletiekbaan of op de fiets!

Ook is er ruimte voor gezelligheid bij FM: na afloop van de dinsdag zwemtraining wordt er bijgepraat in het café Geusseltbad met een chocomel of ander drankje. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Zo is er in het najaar een trainingsweekend (vaak in België of Luxemburg) en in het voorjaar staat er een weekje Spanje op het programma.

Meer informatie is te vinden op ons informatieblad.