Candel in Zuid-Afrika

Oktober – december 2011

 

Behalve naar het strand gaan, intercostaal drains zetten en feesten heb ik in Zuid-Afrika ook aan een aantal mooie wedstrijden deelgenomen. Verschillende trailruns, een mtb wedstrijd, 10km wegwedstrijden, halve marathons en ook een halve triathlon. Ook wilde ik graag van Kaapstad naar Robben-eiland zwemmen, een afstand van 7,5km. Een kwestie van gewenning aan de temperatuur, volgens de lokale zwemhelden. Tijdens de eerste training die ik meedeed met de Long Distance Swimming Club, was het zeewater 16graden. Ik had éen uur nodig in zwembroekje om trillend in de auto met verwarming open weer naar huis te rijden. De week daarna, eerst om 6uur ‘s ochtends een halve marathon gelopen, en om 9uur naar het strand gereden. Er was een 1.5km wedstrijd in zee, mooi! Echter was de temperatuur gezakt tot 11graden door verandering van de stroming. Ik denk dat ik nog nooit bewust zoiets vreselijks heb gedaan als die eerste 10 minuten in het water. Na een tijdje schreeuwen en spartelen voel je gelukkig niets meer, en ga je gewoon zwemmen. Het leek prima te gaan tot mijn benen volledig verkrampte en ik alleen met mijn armen nog kon ‘zwemmen’. Gelukkig was er een jury op surfboard in de buurt die mij eruit gevist heeft. Geen Robben-eiland voor mij.

 

Ook van Kooij en Evelien waren 2 weekjes mij speciaal komen opzoeken. We hebben met z’n drieën op 13 november 7uur ’s ochtends in de stromende regen meegedaan met een halve marathon op Kaap de Goede Hoop. Op de kaap langs de struisvogels een mooi parcours. Een tijd van 1.21u was genoeg voor een 2de plaats. Evelien had een 3de plaats bij de dames met 1.37u, en Kooij had 1.32u gelopen.

 

Op 11 december deed ik een halve triathlon Jailbreak mee. Afstand 2.2-88-22km. Omdat ik geen wielrenfiets had, heb ik er eentje geleend, waar ik met mijn hardloopschoenen op fietste, scheelt weer wisseltijd. Net voor het zwemmen kon ik van iemand een wetsuit lenen, mooi! Helaas was ik niet in vorm en voelde het zwemmen zwaar. Het fietsen ging goed tot bijna op het einde dat ik viel met de fiets, en mijn mooie FM-trisuit vernielde, en mijn zijkant ook open lag. Door de val had ik geen moraal meer tijdens het lopen en ging dat ook slecht. Toch nog 5de categorie u30, 10de totaal, viel nog mee. Het was een mooie ervaring om tussen de boeren en snelle Zuid-Afrikaantjes te mogen racen!

Dit vind je misschien ook leuk...