Zilver voor Ferro Mosae-dames!

Nuenen, 1 juli 2012

 

Zondag 1 juli stonden 6 FM-ers aan de start van de triathlon in Nuenen: Çarcia en Anna voor de 1/8 en Kim, Thijs, Heleen en Nick voor de 1/4.

 

Anna zal de wedstrijd een stuk minder positief hebben ervaren dan Çarcia, want waar laatstgenoemde met de 2e plek aan de haal ging, had Anna al problemen tijdens het zwemmen en viel tijdens het fietsen. En dat onder toeziend oog van haar ouders…

 

Çarcia kwam als 6e dame uit het water en kon op de fiets traditiegetrouw het verschil maken. Ze hoefde bij aanvang van het looponderdeel nog maar 2 dames voor te laten en eindigde uiteindelijk net achter een talentvolle juniore op de op-één-na-hoogste trede van het podium.

 

De 1/4 triathlon werd door het grote aantal inschrijvingen in 2 heats afgewerkt. Aangezien de uitslagen van beide heats nadien in elkaar werden geschoven, was een gelijkwaardige strijd tussen de atleten niet geheel mogelijk. Dit argument voer ik met name op omdat rivale Kim van Wijck in de 2e heat ruim 2 minuten sneller bleek dan ondergetekende. Uiteraard was dit nóóit gebeurd in een onderlinge confrontatie!

 

Kim snelde met haar tijd van 2:19 echter ook naar het podium en behaalde net als Çarcia een 2e plek. Heleen, die in verband met een blessure überhaupt niet van plan was om te finishen, voltooide toch het looponderdeel en ronde zo haar debuut op de 1/4 triathlon verdienstelijk af.

 

De mannen van FM hadden het zwaarder zondag: Thijs zwom zoals altijd sterk, maar had meer moeite de fiets- en loopkilometers te verteren. Nick spiegelde dit keurig door beroerd te zwemmen en te corrigeren op de fiets en in mindere mate bij het lopen. Als excuus voor het matige zwemmen wil ik wel graag aangeven dat een ‘lach-kick’ onderweg de snelheid niet ten goede kwam: Heleen koos voor een zigzagpatroon waardoor onze wegen vaker kruisten dan voor haar nodig was. Mevrouw Zandstra heeft minimaal 1300m gezwommen in plaats van de verplichte 1000m en belandde meermaals midden in het meer.

 

Kortom, voor het 2e jaar op rij prijzen en een mooie wedstrijd voor Ferro Mosae in Nuenen. Ook deze wedstrijd een aanrader voor 2013!

 

Nick Zwartjes

Dit vind je misschien ook leuk...