Roos 3de op NK wintertriathlon

27 oktober Assen

Op zaterdagochtend ging ik vroeg op pad, om te starten op het NK wintertriathlon. Nieuwe wedstrijdschoenen kleuren goed bij mijn marathonpak, welke ook noodzakelijk was, aangezien het voor het eerst weer eens wat kouder buiten is. Het winterseizoen laat voorzichtig iets van zich merken. De badmuts, zwembril en wetsuit zijn ingeruild voor warmer materiaal.
Ik kwam wat laat aan op het startbureau en moest in alle haast mijn spullen bij elkaar zoeken, en uiteraard naar het toilet. Dat was een slechte beslissing, zoals altijd een lange rij bij de dames. Toch maar de bosjes opzoeken dan.
Na het startschot draaf ik in wedstrijdtempo de 5km af, heb trouwens geen idee meer of ik nu nog cola had gedronken voor de start. Het doet er niet toe, ik moet hard gaan en snel wisselen. Wisselen ging goed, maar na de sprong op de fiets kreeg ik mijn schoenen niet goed dicht. Ik moest tempo maken, dus die schoen moest ik voor nu vergeten. De zin om te fietsen is er, en ik positioneer mij op een 2e plek in het wedstrijdveld. Een tweetal dames fietst in een peloton (foei) en ik merk gauw dat dit tempo mij echt te laag is. Wel mooi tijd om stilletjes te fourageren en dan als een afgeschoten raketje het peloton uit te zwaaien op weg naar de ijsbaan. Oei, nr 3 springt met mij mee en blijft mij op de hielen zitten. Nog even doorbijten om wat afstand te creëren. Op het ijs leek deze poging mislukt als ik nr 3 in een soort van glijstart met enorm geweld mij voorbij zie vliegen. Ik lig 3e en schaats niet lekker, maar toch moet ik door. Mijn moeder staat namelijk aan de kant mijn rondjes te tellen en is nog laaiend enthousiast over mijn positie. Ze heeft gelijk, die 3e plek moet ik vast proberen te houden tot de finish. Maar welke finish? Ik glij door de finish-sluis, maar weet niet meer zeker of dit nu echt wel mijn laatste ronde was. De speaker kan mij niet helpen, hij geeft geen commentaar meer. Aan de kant wisten ze het wel: ik moest meteen mee naar de dopingcontrole. 3e op het NK, dopingcontrole en weer een hoop leerpuntjes voor de lange afstands wintertriathlon.

Roos

Dit vind je misschien ook leuk...