Bart Candel toegevoegd aan Davilex Triathlonteam

Het Davilex triathlonteam en daarmee de informele Lange Afstandsselectie van de NTB wordt komend jaar versterkt met de 22-jarige Bart Candel.

Na een sterk seizoen 2012, waarin de 5e jaars Geneeskundestudent uit Maastricht nadrukkelijk de focus heeft gelegd op de Lange afstand, met als ultieme doel deelname aan de Ironman op Hawaii, is Candel door Lange Afstandscoordinator/bondsarts Guido Vroemen en  teammanager Jan van der Marel toegevoegd aan het Davilex triathlonteam. Omdat de Nederlandse Triathlon Bond feitelijk niet over een Lange Afstandselectie beschikt is enige tijd geleden gekozen voor intensieve afstemming tussen NTB-coördinator Vroemen en teamanager Van der Marel.

Candel doet sinds zijn 12e aan atletiek en dan met name de middellange afstand. Drie jaar geleden begon hij met zwemmen en fietsen en werd hij lid van de Maastrichtse studenten triathlonvereniging Ferro Mosae. Zijn eerst triathlon was in het Franse Gerardmer.

In augustus 2011 debuteerde hij op de Ironman in Regensburg met een eindtijd van 9.26 uur. Sportmedisch onderzoek door bondsarts Guido Vroemen toonde een opvallende aanleg aan voor de Lange Afstand. Afgelopen seizoen is hij serieuzer gaan trainen en heeft hij meerdere wedstrijden gedaan waaronder Nieuwkoop en Stein. Om nog verder te verbeteren zal de focus de komende tijd met name gelegd worden op het zwemonderdeel, waar mogelijk in combinatie met de zwemtrainingen van het NTC.

In januari neemt de kersverse Davilexatleet al deel aan de Israman in Israël, waarna via Nieuwkoop en Stein de Ironman van Frankfurt volgt, met als doel zich daar te kwalificeren voor de Ironman op Hawaii in de leeftijdscategorie onder 24 jaar.

Gert Terlouw, Nederlandse Triathlon Bond

Dit vind je misschien ook leuk...