Seizoensopenener met de UT-Triathlon

Na veel voorpret was het zondag 12 mei jongstleden dan eindelijk zover, de UT triathlon in Enschede! Het regelen van vervoer blijft altijd een probleem, maar met een beetje passen en meten reisde een grote groep FM’ers op vrijdagavond richting Enschede. In Enschede hadden ZE een perfecte voorbereiding op de triathlon. Zo gingen de frikadellen als warme broodjes over de toonbank en s’nachts was het zo koud bij het scouting gebouw dat niet iedereen van zijn welverdiende rust kon genieten. Ondanks deze ongemakken zorgde dit er toch voor dat bijna alle atleten fris en fruitig aan de start stonden voor het eerste onderdeel van de dag, de mini triathlon (175m zwemmen, 7,5km fietsen en 2,2 km lopen). Met de nadruk op bijna, omdat de heer Luuk S. zich had verslapen werd hij bijna gediskwalificeerd. Maar dankzij improvisatie van Rolf en wat hulp van Edo kon de fiets van Luuk S. alsnog in de wisselzone worden geplaatst.

De meeste deelnemers die ik heb gesproken waren zeer tevreden over hun individuele prestatie tijdens de mini triathlon. Hulde hiervoor en dat er de komende tijd nog vele mooie prestaties mogen volgen.

Na een heerlijke morgen stond de team triathlon op het programma. Vanwege de sterke windvlagen en stortende regen waren dit lastige weersomstandigheden. Het 2e (heren)team van Ferro Mossae (Roelof, Bastiaan, Joris en Nick) hadden hier het meest last van, maar desondanks stonden ze keurig in het linker rijtje. Zelf hou ik minder goede herinneringen over aan de team triathlon. Het zwemmen ging slecht, fietsen nog slechter en het lopen ging dramatisch! Ondanks dit matige optreden zijn we op een keurige tweede plek geëindigd. Dit kwam doordat Bart, Luuk en Peter goed hebben gelopen. Wat ons een prachtige bokaal opleverde (zie afbeelding).

Iedereen heel veel succes gewenst met de volgende wedstrijden en misschien tot binnenkort!

Groet,

Lennard Elenbaas

Dit vind je misschien ook leuk...