FM heren: 2e & 3 divisie races Weert

For English version, scroll down

Zaterdag 30 mei te Weert. De 6e Stadstriathlon van Weert huisvestte de 3e & 2e divisie wedstrijden voor de heren van Ferro Mosae. Raymond, Bas en Gaston startte zonder een door ziekte gevelde Tom op de kwart afstand (1-42-10km) en Peter, Lex, Sven en Joris gingen los op de sprintafstand (0,75-21-5km). Voor Joris was het de eerste start op een triathlon ooit.

Om 12uur ging het los. Het zwemonderdeel in de Zuid-Willemsvaart vond plaats onder hevige stroming. Bas kwam als eerste uit het water, even later gevolgd door Raymond en Gaston. De weergoden hadden besloten er een spetterend feestje van te maken dus tijdens het fietsonderdeel regende het bijna aan één stuk door: 6 Rondes met flinke wind en regen voor de echte liefhebber. Bas en Gaston wisselde vrijwel gelijktijdig om de race voort te zetten op het loopparcours. Gaston finishte in 2.14, Bas in 2.20 en Raymond in 2.22, teleurgesteld dat het nu alweer voorbij was. Met een 13e teamprestatie van de dag stijgen we ook in de 3e divisie naar een 19e plek in het klassement. Een mooie race in uitdagende omstandigheden met een prima resultaat. De volgende race voor de 3e divisie mannen is 14 juni in Oss.

Na het aanmoedigen van de 3e divisiemannen, mochten ook de andere jongens aan de slag in de 2e divisie. Om 1500u werd er tijdens een chaotische start hard gezwommen. Lex kwam als 2e uit het water. Sven had net de aansluiting bij de kop gemist maar kwam alsnog als 7e uit het water. Peter en Joris kwamen in het peloton het water uit. Snelle wissels en een start op het natte fietsparcours volgde. Aangemoedigd door de 3e divisiemannen, Marloes en fotograaf Edwin wachten we op de eerste doorkomst: Lex, Sven en Joris op de fiets, Peter in de auto. Op het keerpunt lek gereden. Race over voor Peter. Door het ingevoerde streepresultaat was het geen probleem, wel dik balen voor Peter natuurlijk. Lex nog steeds in de punt van de race en Sven niet ver daarachter. Beide heren wisselden in de top 10 op weg naar het looponderdeel. In zijn eerste triathlon ooit, moest Joris nog aan zijn beste onderdeel beginnen. Met een 30 looptijd snelde hij naar een eindtijd van 1.16.57. Lex eindigde als 9e in 1.05.29 en Sven als 18e in 1.07.29.

Met een 8e plek in het dag klassement stijgt Ferro Mosae naar een 5e plek in het klassement. Op 2 punten achter de Dolfijn 3 uit Amsterdam. Komende zonder 7 juni vind daar ook de volgende competitiewedstrijd plaats. Aan de start staan Peter, Lex, Jullian en Thomas.

_____________

English (short version):

Weert Saturday, May 30. The 6th ‘City Triathlon Weert’ hosted the 3rd and 2nd division race for Ferro Mosae men. Raymond, Bas and Gaston started without Tom, who was felled by illness,  in 1/4 triathlon (1-42-10km) . Whereas Peter Lex, Sven and Joris started in the sprint series (0,75-21-5km). Joris’ first triathlon ever to start.
The ¼ triathlon started at 1200hrs. The current in the Zuid-Willemsvaart and the heavy rain and wind made it a tough race. Bas and Gaston exited transition2 almost simultaneously to continue the race on the run course. Gaston finished in 2:14, 2:20 and Bass in Raymond at 2:22. With a 13th day team result we did good and climbed to a 19th place in the overall standing. A beautiful race in challenging conditions with an excellent result. The next race for the 3rd division men takes place in Oss June 14th.

After supporting the 3rd  division men, the 2nd division men started at 1500hrs in a chaotic start. Lex exited the water as 2nd shortly followed by Sven as 7th. came as 2nd out of the water. Peter and Joris exited the water in the pack. Rapid transitions followed by start on the wet bike course. Encouraged by the 3rd  division men, Marloes, and photographer Edwin we wait for the first round: Lex, Sven and Joris on the bike, Peter in the car. At the far end of the parcours he punctured a tire. Race over for Peter. Lex and Sven exited transition2 in the top 10. In his first triathlon ever, Joris had yet to begin his best part. With a 30th best runtime he rushed to a final time of 1:16:57. Lex finished 9th  in 1:05:29 and Sven 18th  place in 1:07:29.

With an 8th  place in the standings day Ferro Mosae rises to a 5th  place in the standings. 2 Points behind ‘de Dolfijn 3’ from Amsterdam. The host city of the next 2nd division race on June 7th. Starters there are Peter Lex, Julian, and Thomas.

We also thank all the sponsors and Edwin Boonstoppel for the beautiful pictures.

Dit vind je misschien ook leuk...