Winst in de 1e Lotto Eredivisie wedstrijd voor Ferro Mosae dames!

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de opening van de Lotto Eredivisie triathlon competitie bij de Mirandabad Triathlon in Amsterdam. Vandaag stond er een teamsprint op het programma: 550m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen waarbij je als team zo snel mogelijk moest finishen, de tijd van de 3e atleet telde. Met een team op oorlogssterkte, een grote bak race-moraal en veel support langs de kant en ondanks het stormachtige weer waren de dames er helemaal klaar voor!
Na een hard zwemonderdeel en een snelle wissel pakten Danne, Sarissa, Maya en Rani al vanaf de start de leiding in de wedstrijd. Op de fiets had Rani wat meer moeite met de bochten op het technische en nog wat natte parcours na een recente harde val. De dames reden dus met zijn 3en vol door in de wetenschap dat de dames van Hellas er op de fiets alles aan zouden doen om tijd goed te maken. In de tweede wissel had Maya wat moeite met haar schoen door de koude handen dus kon Sarissa alvast een voorsprongetje pakken. Tijdens het afsluitende looponderdeel haalden de dames alles uit de kast om de eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen. Rani zette ook nog een erg sterke race neer en finishte in haar eentje zelfs nog in de 3e tijd! Wat een mooie start van het seizoen!! Over 6 weken de 2e wedstrijd van het seizoen: het NK Olympische Afstand in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...