Ferro Mosae Eredivisie Dames Landskampioen!

Wat een dag, of beter gezegd wat een jaar! Na vier keer winst stond vandaag de laatste eredivisie wedstrijd in Almere op het programma: de team relay! Hierbij moest 380 meter gezwommen, 7 km gefietst en ongeveer 2 km gelopen worden.  Audrey beet het spits af en startte met 9 andere dames als eerste. Na een goed zwemonderdeel (2e uit het water) was het fietsen met de vele wind wel wat zwaar. Als 9e wisselde Audrey met mij (Sophie), vol spanning en adrenaline sprong ik het golvende water in. Na een redelijk zwemonderdeel en een vrijwel solo fietsrondje om het weerwater, mocht ik gas geven op het loopparcours. Op de 8e plek met een half minuutje achterstand op de voorgangster mocht Tessa haar debuut in de eredivisie voor Ferro Mosae maken. Tessa zwom goed en liep in op het team voor ons, op de fiets en het lopen heeft ze vervolgens alles gegeven om zo op een 9e plek, kort achter de nummer 8 het stokje door te geven aan Danne. Al in het water kon Danne beginnen met het inhalen van 2 teams, om vervolgens na een sterk fiets en looponderdeel met het hele team over de finish te komen! Een 7e plaats voor ons vandaag in het dagklassement, maar hé, we mochten 9e worden dussss: BLIJDSCHAP! En wat een leuke teammaatjes, wat een leuke club, wat een goede coach en wat een super sponsor hebben we toch! 🙂

Terugblik naar het seizoen, want wat een jaar was het weer! Begonnen in de TTT in Arnhem met Maya, Rani, Sarissa en Danne die met z’n vieren op elk onderdeel het snelste waren en ruim als eerste over de finish kwamen.  Toen het NK OD waar Sarissa de landstitel pakte op de Olympische afstand, waar Danne knap 5e werd en waarbij ik na een val op de fiets, met de snelste looptijd nog 12e werd. Als team goed voor een tweede overwinning! Vervolgens de run bike run in Rotterdam in plaats van het NK sprint, dat voor Sarissa, Rani en mij een meer teamduathlon werd. Super om zo te kunnen racen met elkaar en een één, twee, drietje zorgde voor onze derde overwinning. Tevens was dit ook het eredivisie debuut voor ons zwemkanon Audrey, die zich knap staande hield op haar eerste run bike run. Daarna was het NK sprint triathlon in Veenendaal  de volgende race in de competitie. Sarissa werd na weer een super sterke race 2e en onze laatstejaars juniore Rani werd hier knap 3e, ik volgde op een 8e plaats en Audrey werd 36e op haar eerste NK sprint triathlon.  Als team werden we ook hier weer eerste wat zorgde voor vier (!) overwinningen op rij. Tot slot dus vandaag de super sprint relay in Amere waar we eindigde op de zevende plek. We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Speciale dank aan onze topsponsoren: OrthoVision, EdoSports, Ron for Run en HairFuture!

Foto’s: Tamar Veltman en Kenneth Hanzen

FM1 FM2 FM3 FM6 FM7 FM8 FM10 FM11 FM12 FM14 FM16 FM17

Dit vind je misschien ook leuk...