Çarcia verbaast zichzelf

Maasdijktriathlon Oss/Ravenstein/Lithoijen

 

Weinig dingen beter dan goed georganiseerde lokale triathlons. Afgelopen weekend was het zo ver rondom Oss: als voortvloeisel van de Maasdijkmarathon werd de Maasdijktriathlon georganiseerd. Hoewel weeronline.nl voorspelde dat het de hele dag zou regen, had de organisatie van TRIOSS het geluk de 100 deelnemers onder een prachtig zonnetje te mogen wegschieten.

 

Namens Ferro Mosae deden Çarcia Stegen en Nick Zwartjes mee, die door TRIOSSers Jetse Scholma en Letizia Rompelberg van deze wedstrijd op de hoogte waren gebracht. De 500 meter zwemmen in een dode arm van de Maas, bij Lithoijen, leverde Çarcia meteen de koppositie bij de vrouwen op. Nick kwam tot zijn verrassing in een groepje terecht in plaats van achteraan te bungelen, maar werd door een trap in de edele delen van een schoolslag-Brabo wat verder teruggeworpen in het veld.

 

Het fietsparcours was over de Maasdijk, waarbij een bochtig weggetje, goed asfalt en een windje in de rug voor mooie fietscondities zorgden. Çarcia bleek tijdens de ruim 20km vooral veel mannen in te halen en zag, buiten de 50 meter achter haar koersende Letizia Rompelberg, geen vrouw bij haar in de omgeving. Tot haar eigen verrassing bleken haar inspanningen voldoende voor haar eerste winst op een triathlon! Nick eindigde hier 4 minuten voor met een 17e plaats bij de mannen.

 

Een bos bloemen, een beker, maar vooral eeuwige roem voor Çarcia!

You may also like...