1ste plek La Gileppe Trophy

La Gileppe Trophy, 10-12 augustus 2012

9km trailrun – 5-24-2.5km run-bike-run – 1.5-46-10km swim-bike-run

Met een ontevreden gevoel doordat ik moest uitstappen in de LD ITU wedstrijd in Spanje een paar weken terug, zat ik op de bank thuis te zoeken naar een mooie herkansing. La Gileppe Trophy, vlakbij huis, leek me een mooie wedstrijd. Ik had me ingeschreven voor de zogenaamde Tryptique afstand, dit hield in 9km trailrun, korte duathlon  en een olympische triathlon verspreid over 3 dagen.

Op vrijdagavond was de trailrun. Omdat ik zo goed als geen Frans versta, wist ik niet dat het een trailrun was, en ik ging er vanuit dat het parcours vlak was. Ik liep de eerste kilometer daardoor op kop, waarna het met een klimmetje bergop het bos in ging. Zes sprinkhanen haalde me toen meteen in. Gelukkig geldt ‘what goes up must come done’, en dalen ligt mij beter, dus ik haalde 2 man in en kon aansluiten bij het kopgroepje van 5man. Na nog een paar mooie klimmetjes werd ik derde, in 32.13min. en was daar zeer tevreden mee.

De volgende ochtend was de duathlon. Ik merkte de eerste 5km wel dat ik de dag ervoor al hard gelopen had, en de eerste 5km ging in 17.20min. Ik begon als 7de aan het fietsen, waarbij ik 5 man inhaalde tijdens de prachtige klim naar Baraque Michel. Éen Belg bleef echter goed bij, en wist bij de laatste 2.5km lopen een klein gaatje te slaan. Weer derde!

Op zondagochtend ging ik kijken bij de 1/8ste triathlon, waar mijn vriend (toch?) Joost Guldemond aan meedeed. Hij kwam achteraan het water uit, omdat hij nog moet leren zwemmen, maar na het fietsen en lopen werd hij knap 74ste van een kleine 300 mensen. Niet slecht voor een debuut! We gaan vast meer van hem zien in de toekomst.

Ik had strakke kuitjes die dag, maar de triathlon OD stond nog op het programma. Zwemmen ging zoals altijd, geen commentaar. 45ste uit het water. Na het fietsen lag ik 13de.  Normaal zou ik met lopen nog mensen in kunnen halen, maar ik was erg leeg en toen bleek dat ze drankposten met alleen water hadden ging ik helemaal stuk. Éen klassementloper zat nog voor me, en gelukkig kon ik het gaatje klein genoeg houden, en won ik uiteindelijk het klassement.

Het was een mooi weekend, maar stiekem zwaarder dan ik verwacht had. Het zijn wel korte afstanden, maar om elke dag weer volle bak te gaan is toch heftig. Bedankt Ferro Mosae voor de aanmoedigingen, leuk dat jullie kwamen kijken!

Bart

You may also like...