Terugblik carnaval in Girona

Begin februari, niet toevallig precies tijdens carnaval, zijn 11 FM leden naar Girona gevlogen. Daar is een week lang door iedereen fanatiek gefietst en door een aantal ook nog gelopen en gezwommen. Een ieder kon zijn lol op in de gevarieerde fietsomgeving inclusief lange klimmen, korte steile bergen, de Rocacorba, de prachtige kustweg langs de Costa Brava en stukjes snelweg voor de liefhebber. Een gezelschap met 9 mannen en 2 vrouwen zorgde ervoor dat er een snelle mannen en een snelle vrouwen groep ontstond. Gek genoeg waren er altijd mannen die vrijwillig achter de vrouwen aan wilde fietsen..

Drie appartementen midden in de oude stad voorzagen ons samen van alle gemakken, daarin is per toerbeurt gekookt en ontstond er zowaar ook in de keuken een kleine competitie. Helaas moest verdieping 3 zijn meerdere herkennen in de zelfgemaakte (of toch gekochte?) Sponge Bob-taart van verdieping 2. En de snelle jongens van verdieping 1 waren nooit de beroerdste om de kliekjes nog even op te ruimen.

Gelopen is er met hier en daar een omweg, gefietst is er met 1 enkel regenbuitje, vele reepjes, liters zweet en minstens zoveel cola en koffie. Het zwemmen ging gepaard met heel veel Spaanse discussies en zelfs een fles wijn als omkoopmiddel. We kijken terug op een gezellige en uitermate goede start van het fietsseizoen. Laat de lente maar komen!

Marlies Heijdra

You may also like...