Ploeteren in Stein

Door Lars Lambriks
Het strijdtoneel lag dit weekend dicht bij huis. In Stein werd op zaterdag de sprintafstand gehouden en op zondag de beruchte halve. Met aanhoudende regen, gladde kinderkopjes en een blik aan FM’ers kon heroïek niet uitblijven.
Nieuwe helden werden geboren, oude records gebroken. Bas Diederen behaalde zijn zoveelste overwinning, maar de echte show was kort daarachter al lang gestolen.

Ik heb het natuurlijk over Thijs Käfer. De geboren Gelenenaar ging voor zijn eerste halve en stal de harten van het thuispubliek. Na een moeilijk zwemonderdeel moest ik hem nog helpen zijn wetsuit uit te trekken, maar op de fiets spoot het testosteron uit z’n oren. Met uitgestoken tong danste hij over het loopparcours en ontving onder luid applaus de welverdiende finishmedaille. Speciale aandacht moet echter uit naar de manier waarop hij in de laatste meters nog even zijn fysieke overmacht toonde. Aan het brute elleboogwerk kun je de echte winnaar herkennen. Bekijk hier de beelden: http://picasion.com/pic70/fe159ed9f9221e9d483822e06ba82b7c.gif. Gefeliciteerd, Thijs!

Nog net iets eerder kwamen Peter (11de) en Bart (14de) over de streep. Bart was duidelijk nog niet hersteld van de Spaanse griep en moest veel toegeven op het looponderdeel. Dat wordt wraak in Frankfurt. Een klein uurtje na het binnenkomen van de FM-toppers kwamen Lars en Heleen binnen. Voor allebei een mooie ontgroening op de halve afstand. Maarten haalde ondanks Zimbabwaanse legerhelm de finish niet. Een lekke tuub stopt zelfs de beste fietsers.

Een dag eerder behaalde Carcia een zwaarbevochten tweede plek op de sprintafstand. De gezichtsuitdrukking tijdens het lopen sprak boekdelen. Mooi! Ook Christel (14de) en Anna (16de) behaalden heelhuids de finish en kunnen zich weer opmaken voor de volgende wedstrijd. Hard nodig ook, want de eerste Triathlon Maastricht, de échte clubkampioenschappen van FM, zit er al snel aan te komen.

You may also like...