Triathlon Nuenen, 30juni

Door Nick Zwartjes

Een week na de triathlon van Stein, stond vandaag de triathlon van Nuenen geagendeerd. Traditioneel verleidt deze Brabantse dorpswedstrijd veel FM-ers tot deelname. Niet zo heel gek, want menig FM-er heeft hier al eens op het podium mogen staan en succes is vet tof. Vraag maar aan Bas Diederen, die heeft er zijn hobby van gemaakt.

Hoe dan ook, de deelname van Ferro Mosae viel dit jaar in kwantiteit wat tegen: Çarcia Stegen, Rolf Gielgen, Christel Jacquot en Michelle Feijen stonden op de startlijst. Christel moest als eerste starten voor de 1/8 triathlon en liet een verdienstelijke 8e plek noteren. Een goed zwemonderdeel en een gedegen looponderdeel werd doorkruist door een relatief wat mindere fietstijd, maar daar kan aan gewerkt worden. Genetisch gezien is er genoeg potentie, want haar vader liet een strakke top-20 fietstijd noteren op de kwart triathlon later op de dag. Van Michelle Feijen is niets meer vernomen. Wellicht geïmponeerd door het geweld van Christel, mogelijk nog steeds bezig aan het zwemonderdeel, maar waarschijnlijker is haar groeiende plens vruchtwater reden geweest om af te zien van starten.

Op de kwart triathlon liet Çarcia Stegen wederom van zich spreken. Vorig weekend in Stein kwam er tijdens het looponderdeel nog een beestachtig lopende vrouw langs stomen, die daarmee Çarcia naar de 2e plek verwees, maar vandaag stond er geen maat op de frêle Venrayse. Als waardig opvolgster van Kim van Wijck, de FM-ster die vorig jaar de titel greep, ging Çarcia er met de imposante beker vandoor. Minder succesvol was het optreden van Rolf Gielgens. Zichtbaar pijn lijdend voltooide hij de kwart triathlon, maar om in deze Tour de France-tijd in wielertermen te blijven: hij keek met zijn linkeroog uit zijn rechterbroekzak. Volgende keer beter. Nick Zwartjes heeft nu voorgoed de geuzennaam ‘Schoolslag Nick’ achter zich gelaten. Ontspannen crawlend zwom hij naar precies dezelfde zwemtijd als vorig jaar… Training wordt overschat, blijkt maar weer. Het fietsonderdeel was weer genieten op de Canyon, maar 10km lopen en 7 blaren verder was de koek toch wel op. Juichen voor Çarcia, dat zat er nog net in.
Slotsom: Nuenen is een mooie wedstrijd, FM-vrouwen zijn stoer en trainen is voor talentlozen.

You may also like...