Alweer een succesvol weekend voor Ferro Mosae!

Twee podiumplaatsen bij Nederlandse Kampioenschappen voor Sarissa de Vries in 1 weekend.

Na haar 2e plaats bij de Ironman Maastricht 3 weken geleden heeft Sarissa de smaak te pakken. Dit weekend was op zaterdag het NK Sprint in Veenendaal en op zondag het NK Halve Triathlon in Klazienaveen. Bij beide wedstrijden stond Sarissa aan de start. Het NK Sprint was tevens de 3e Dames Erediviewedstrijd.

NKsprint/Eredivisie Veenendaal.

Tijdens het NK Sprint kwam Sarissa samen met Rani in de kopgroep uit het water en wist bij het fietsonderdeel samen met twee andere atletes, een klein gaatje te slaan op een groepje met concurrenten. Met een voorsprong kon ze toen als eerste aan het looponderdeel beginnen. Het lopen werd nog even spannend. Als 5e ging ze de 2e loopronde in, maar uiteindelijk wist ze er alsnog een fantastische 3e plaats uit te halen. Resultaat: Brons op het NK Sprint achter winnares Maaike Caelers en een tweede plaats voor Pien Keulstra.

Ook Sophie van der Most, Rani Skrabanja en Heleen Zandstra stonden namens het team aan de start. De race verliep voor geen van de 3 dames geheel volgens plan. Rani had het vanaf de start van het fietsen moeilijk en had last van buikkrampen en problemen met ademhalen, wat het lopen vervolgens ook erg moeilijk maakte. Voor Sophie viel het zwemmen zonder wetsuit tegen en daardoor kwam ze erg ver achterin op de fiets waarna met het lopen de inhaalslag moest beginnen. Heleen zwom redelijk, maar moest vanaf de laatste boei een gaatje laten met een groep sterke fietssters. De 30” achterstand na het zwemmen konden niet meer goedgemaakt worden en dus fietste ze de hele wedstrijd alleen in de achtervolging. Met een 3e (Sarissa), 32e (Rani), 36e (Sophie) en 39e (Heleen) plaats eindige het team uiteindelijk als 6e in de daguitslag en staat nu gedeeld 6e in de overall ranking. In Almere is er nog van alles mogelijk.

Bij de mannen deed het Canyon Fusion team met Bart Candel en Edo van der Meer het weer goed. Helaas eindigden ze dit keer wel naast het podium. Edo moest na een erg sterk zwem- en fietsonderdeel tijdens het lopen zijn meerdere erkennen in “de jonkies”  en eindigde op een mooie 16e plaats. Bart Candel  zette de snelste fietstijd van de dag neer en eindigde op een 29e plaats. Team genoot Marco Akershoek behaalde een mooie 3e plaats op het NK en Finn Timmermans en Youri Keulen werden respectievelijk 2e en 3e bij het NK junioren.

NK Halve Klazienaveen

Na het “opwarmertje”  op zaterdag was het op zondag voor Sarissa en Edo tijd voor het NK Halve Triathlon in Klazienaveen. Beiden eindigden hier op een fantastische 3e plaats! Sarissa zwom en fietste wederom erg sterk en maakte het tijdens het lopen nog even spannend. Sandra Wassink (vooraf favoriet voor de titel) rukte vanaf plaats 3 in de afsluitende halve marathon nog sterk op en passeerde Sarissa in de laatste loopronde voor plaats 2. Gelukkig hield Sarissa daarna stand en liet zich door niemand meer inhalen en kon ze na een knappe race uiteindelijk haar tweede NK brons in één weekend in ontvangst nemen! Ook trainer Edo liet zien dat hij naast goed coachen ook nog steeds erg hard kan racen. Vanaf de start van het fietsen lag hij na een (vanzelfsprekend) sterk zwemonderdeel op een 3e plaats. Zijn voorsprong kon hij tijdens het lopen vasthouden waarmee hij knap brons pakte op het NK achter nummer twee Evert Scheltinga en winnaar Martijn Dekker. Ook FM lid Bas van der Valk stond aan de start in Klazienaveen. Hij kende een moeizaam looponderdeel en eindigde op een 40e plaats.