Zwemloop

Ferro Mosae Zwemloop – 2022

Bedankt allemaal voor jullie deelname!

De resultaten zijn hier te vinden.

Foto’s zijn te downloaden via: https://flic.kr/ps/3PzzEJ

——————————————————–

Op woensdagavond 18 mei 2022 vindt de jaarlijkse M.S.T.V Ferro Mosae x Bearsports zwemloop plaats. Dit is de perfecte uitdaging tussen alle triathlon wedstrijden en trainingen door. De zwemloop is toegankelijk voor iedereen en daarom is het een geschikte kans om kennis te maken met triathlon. We hebben zowel een 1/8ste zwemloop voor individuen en duo’s als een kids editie.

Locatie

De M.S.T.V Ferro Mosae Bearsports zwemloop vindt plaats in en rondom het Geusseltbad. Er wordt gezwommen in het buitenbad van het Geusseltbad en er wordt gelopen in het Geusseltpark.

Geusseltbad: Discusworp 4, 6225 XP Maastricht

Kleedruimtes en kluisjes in het Geusseltbad kunnen gebruikt worden.

Afstanden

De 1/8ste zwemloop bestaat uit 500 meter zwemmen en 5000 meter hardlopen. Deelnemen kan als individu of als duo. Bij de duo’s doet een van de twee het zwemgedeelte en de ander het loopgedeelte. Inschrijfkosten zijn €9 voor individuen, €7,50 voor studenten en €10 voor duo’s/estafette.

Daarnaast hebben we ook een kids editie met 250 meter zwemmen en 2500 meter hardlopen (10-18 jaar) en nog een mini editie met 100 meter zwemmen en 1000 meter hardlopen (4-12 jaar). Inschrijfkosten hiervoor zijn €4,50 en €3,50.

Programma (voorlopig)

17:30 last minute inschrijven/aanmelden/ophalen chips/omkleden

18:00 inschrijvingen gesloten

Vanaf 18:00: kids

Vanaf 19:00 start volwassenen/studenten/duo’s

21:15 Zwemwater gesloten

Iedere 20 minuten zal er een nieuw slot van start gaan. Exacte planning in tijdsloten van deelnemers die zich op dat moment ingeschreven hebben volgt een week van tevoren per mail. Zorg dat je minimaal een half uur voor de start van jouw race aanwezig bent. Ongeveer een kwartier voor ieder startslot zal een korte briefing plaatsvinden.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van de NTB: https://mijn.triathlonbond.nl/external/events/3213

Wanneer je geen lid bent van de NTB, moet je een gastaccount aanmaken voor de registratie.

Voor de Zwemloop is het NTB wedstrijdreglement van toepassing. De prijzen zijn exclusief de kosten van een daglicentie die in rekening worden gebracht wanneer je niet beschikt over een atletenlicentie. Meer informatie over de daglicentie vind je op de website van de NTB.

Op de dag zelf is er ook nog een mogelijkheid tot inschrijving. Er komt dan €2,50 bovenop de reguliere inschrijfprijs.

Wanneer je nog op zoek bent naar een duo partner, stuur ons dan een email (fmzwemloop@gmail.com)!

Tijdwaarneming

Voor de tijdwaarneming van het loopgedeelte wordt er gebruik gemaakt van een chipsysteem. Je ontvang de chip samen met het startnummer en bevestig deze aan een startnummerband. Deze moet je zelf meenemen. Er is een optie om deze te lenen of kopen van de organisatie, maar hiervoor is een beperkt aantal beschikbaar. Een andere optie is om het vast te maken met veiligheidsspelden aan je trisuit of shirt.

Prijzen

Er zijn prijzen voor de snelste 3 kids (per race), snelste 3 Dames en snelste 3 Heren. Daarnaast hebben we een prijs voor het snelste duo. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het Geusseltbad Cafe, hier kan je ook drankjes bestellen tijdens en na de race.

Vragen?

Voor meer informatie kan je ons altijd een mail sturen: fmzwemloop@gmail.com

Uitslagen eerdere edities

FM Zwemloop 2017

FM_Zwemloop 2017 – Ironkids

FM Zwemloop 2016

Foto’s FM Zwemloop  (met dank aan Nick Bocken)